USP balk
USP balk
USP balk
USP balk
USP balk

De beste e-sigaret: hoe maak je een keuze?

Wat is de beste e-sigaret? Dat hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Lees hier de voordelen en nadelen van verschillende elektrische sigaret modellen!

"Wat is anno 2019 de beste e-sigaret?"

Dat is een vraag die we vaak horen. Het is ook een vraag die wij niet voor u kunnen beantwoorden, aangezien iedere damper zijn eigen favoriete model elektrische sigaret heeft. De beste e-sigaret voor u, anno 2019? Dat hangt sterk af van hoe u uw e-sigaret wilt gebruiken. E-Sigaret Solutions helpt u graag bij het maken van een keuze! Hier vindt u een lijstje van de meest voorkomende e-sigaret modellen en merken.

Hoe werkt de e-sigaret eigenlijk?

De e-sigaret werkt op basis van een vloeistof, een verdampingselement en een batterij. De vloeistof bepaalt de smaak van de sigaret. Deze kan ook nicotine bevatten, maar dat hoeft dus niet. Daarom is de e-sigaret populair onder mensen die willen stoppen met roken.

Het verdampingselement zorgt dat de e-smoker de smaak van de vloeistof ook echt proeft. Ook kan de e-sigaret hierdoor langdurig gebruikt blijven worden. Opladen van de e-sigaret gaat eenvoudig via het stopcontact.

E-sigaretten kunnen Mouth to Lung, of Direct Lung zijn. Bij de eerstgenoemde gaat de damp van de vloeistof van de mond naar de longen. Dit lijkt meer op roken zoals bij een normale sigaret. Direct Lung kan meer vergeleken met een waterpijp worden. Daarbij wordt de damp direct naar de longen geïnhaleerd.

 

Wegwerp e-sigaret: voor een eerste kennismaking of noodgeval

Een van de beste e-sigaretten voor eenmalig gebruikDeze e-sigaret voor éénmalig gebruik is voor veel dampers de eerste kennismaking met een e-sigaret. Deze zijn makkelijk in gebruik, gaan zeker net zo lang mee als een pakje sigaretten en zijn de goedkoopste e-sigaretten in aanschaf. Perfect om eens een elektrische sigaret te proberen!

Nadelen van deze e-sigaretten zijn de relatief hoge kosten bij veelvuldig gebruik en en dat de dampervaring niet optimaal is. Bovendien zijn deze e-sigaretten slechts in een beperkt aantal smaken en sterktes te bestellen. Daarom stappen gebruikers van deze e-sigaret vaak snel over op een ander, meer geavanceerd model.

Binnen onze e-sigaret winkel verkopen wij de Intellicig wegwerp e-sigaret. Kwalitatief één van de beste wegwerp sigaretten, met een zeer zuivere e-liquid op 100% plantaardige basis. Verkrijgbaar in de prijswinnende smaken Regular, Riche en Menthol.

E-sigaret met cartomizer: makkelijk, compact en discreet

Een van de beste e-sigaretten met een cartomizerDit zijn de e-sigaretten die qua uiterlijk het meeste op een 'echte' sigaret lijken. Ook zijn dit de eerste elektronische sigaretten die op de markt kwamen. Deze bestaan uit een dun plastic of metalen buisje, waar de verdamper en e-vloeistof (de "cartomizer") op wordt gschroefd.

 

 

Ondanks dat de kwaliteit de laatste jaren enorm verbeterd is, zien we dat de interesse in dit type e-sigaret afneemt. Veel dampers kiezen voor een e-sigaret met een clearomizer, vanwege een hogere dampproductie en veelzijdigheid in e-vloeistof. Toch vinden veel dampers dit de beste e-sigaret, aangezien deze minder opvallend zijn (voor gebruik in het openbaar), makkelijk zijn in gebruik en het meeste op een echte sigaret lijken.

 

De Europese marktleider voor dit soort e-sigaretten is Intellicig, die hun eigen e-sigaretten en e-liquid (ECOpure) in Engeland fabriceren. Voor minder dan de prijs van 4 pakjes sigaretten beschikt u al over een Intellicig Express Starter Kit. Hier een overzichtje van onze e-sigaretten kits met cartomizers.

 

E-sigaretten met clearomizers: alle smaakjes en meer damp

Dit soort e-sigaretten heeft een groter formaat en een plastic of glazen tankje (glazen tankjes heten 'glassomizers'). Deze clearomizer schroeft u op een batterij. Deze elektrische sigaretten zijn van een groter formaat, maar winnen heel snel aan populariteit.

Het tankje is makkelijk hervulbaar en schoon te maken, waardoor gebruikers van e-liquid smaak kunnen wisselen of hun eigen e-liquid kunnen mengen. De e-vloeistog gaat langer mee en over het algemeen geven deze e-sigaretten een vollere damp, met een betere smaak. Bovendien zijn de clearomizers geschikt voor gebruik van vrijwel alle soorten e-liquid, waardoor de gelukkige eigenaar naar hartelust met smaakjes en sterktes kan experimenteren.

Door de zeer sterke groei in populariteit kan je er van uitgaan dat dit voor veel mensen de beste e-sigaret is. Wel zijn er een groot aantal modellen en merken. Hiervoor geldt vaak wel: goedkoop is duurkoop.

Hier een aantal populaire e-sigaretten die gebruik maken van een clearomizer:

Kanger Mini ProTank II V2

Kanger (of Kangertech) is een zeer bekend merk en geliefd onder dampers. De vernieuwde versie van een gouwe ouwe is een zeer stoere e-sigaret, met een geweldige dampontwikkeling. Deze e-sigaret maakt tevens gebruik van de populaire eGo batterij.

Joyetech eRoll

Lijkt op een iPhone, maar is een gevanceerde en kleine, compacte e-sigaret, in een handig doosje met zijn eigen oplader. Perfect voor gebruikers die langer van huis zijn.

eGo-T starterskit

Deze zeer complete en populaire e-sigaret kit heeft een sterke prijs/kwaliteitsverhouding. Vaak de eerste set van een beginnende damper, maar ook zeer geschikt voor mensen die veelvuldig dampen.

eLuv Slimline

Een kleinere, compacte e-sigaret, verkrijgbaar in vele modieuze kleuren.

Voor de ultieme dampervaring: een variabele glassomizer

Beste e-sigaret met variabele sterkteSommige elektrische sigaretten hebben een batterij met een variabele sterkte. Zo kunt u met een simpele draai aan de knop de sterkte naar wens aanpassen. Zo heeft u altijd de perfecte dampervaring, omdat u die aan kunt passen aan uw e-liquid of de gewenste sterkte. Deze e-sigaretten zijn duurder in aanschaf, maar zijn van de hoogste kwaliteit. De beste e-sigaret voor puristen of dampers die van gadgets houden.

Een van de beste e-sigaretten op dit gebied is de Intellicig XL Pro. Een Europees kwaliteitsproduct, dat gebruik maakt van glazen clearomizers ("glassomizers") en de nieuwste technieken op het gebied van elektrisch roken.

 

 

Welke e-sigaret is het beste voor u? Test het zelf!

Kort samengevat adviseren wij het volgende:

  1. Om eens een e-sigaret te proberen kunt u een wegwerp e-sigaret overwegen, ondanks dat de kwaliteit en dampervaring hiervan achterloopt bij die van een e-sigaret kit.
  2. E-sigaretten met cartomizers blinken uit in gebruiksgemak en lijken het meest op een 'echte' e-sigaret.
  3. E-sigaretten met clearomizers geven een betere dampervaring, maar zijn iets groter.
  4. Voor de meest persoonlijke en beste dampervaring adviseren wij een e-sigaret met glassomizer en een batterij met variabele sterkte.


Weet u nog steeds niet welke e-sigaret voor u de beste is? Lees dan de reviews op onze website, of neem gerust contact met ons op. Eventueel kunt u ook langskomen in onze e-sigaret shop in Breda. Daar kunt u al deze elektronische sigaretten bekijken en vrijblijvend uitproberen!

Reacties

  1. Jules Jules

    Ik ben ook een tijdje geleden begonnen met elektrisch roken en gestopt met traditioneel roken. Uiteraard begon ik met een wegwerp e-sigaret, omdat ik eerst eens wilde ervaren wat ik er nou eigenlijk van vond. Dit beviel, dus ik heb al snel een e-sigaret met clearomiser aangeschaft. Het bevalt erg goed tot nu toe. Dit artikeltje is erg handig voor mensen die overwegen om een e-sigaret aan te schaffen, maar nog niet goed weten wat de beste optie zou zijn.

Deel hier uw kennis en ervaringen met elektrische sigaretten!
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.