USP balk
USP balk
USP balk
USP balk
USP balk

E-sigaret even effectief als nicotinepleister

Het roken van elektronische sigaretten is voor mensen die willen stoppen met roken net zo effectief als het gebruik van nicotinepleisters. Gebruikers van de e-sigaret die alsnog terugvallen op gewone sigaretten, roken over het algemeen minder sigaretten dan ex-gebruikers van nicotinepleisters. Dat blijkt uit een studie van de Auckland Universiteit in Nieuw-Zeeland.

De studie verscheen in het Brits medisch tijdschrift 'The Lancet'. Ze suggereert dat de elektronische sigaret - die slechts nicotinedamp uitstoot - minstens even doeltreffend is om te stoppen in een periode van zes maanden of meer.

Het onderzoek werd gevoerd bij 657 rokers die van de sigaret afwilden. De elektronische sigaret scoorde iets beter dan de nicotinepleister, maar het verschil was statistisch insignificant. Na zes maanden waren slechts 37 mensen erin geslaagd om volledig te stoppen.

Bij wie er niet volledig in slaagde te stoppen, was de elektronische sigaret wel duidelijk doeltreffender om het tabaksgebruik terug te dringen. Zo slaagde 57 procent van de testpersonen van elektronische sigaretten erin om hun tabaksgebruik minstens te halveren. Bij de gebruikers van de nicotinepleisters was dat slechts 41 procent.

De proefpersonen waren ook enthousiaster over de e-sigaretten dan over de pleisters. In plaats van de pleisters zouden zij hun familie en vrienden de nepsigaret aanraden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Deel hier uw kennis en ervaringen met elektrische sigaretten!
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.