USP balk
USP balk
USP balk
USP balk
USP balk

Voordelen van e-sigaretten voor uw gezondheid

“E-sigaretten zijn vele malen veiliger dan sigaretten”

Dit is een persoonlijke uitspraak van een bekende arts die zich actief bezig houdt met het verminderen van de schadelijke effecten van roken. Hij beweert dat er vooralsnog onvoldoende onderzoek is gedaan om e-sigaretten als 'onschadelijk' te bestempelen, maar dat er meer dan genoeg bewijs is dat e-sigaretten een minder schadelijk alternatief zijn voor het roken van tabak.

Een ander citaat van deze dokter:

“Elektronische sigaretten zijn nog niet lang genoeg verkrijgbaar voor een lange termijn beoordeling, maar worden door vele medici aanbevolen en zijn op meer en meer plaatsen te verkrijgen (o.a. ook bij apotheken). Elektronische sigaretten hebben duidelijk bewezen dat ze een belangrijk alternatief voor het roken van tabak kunnen zijn."

Noot: E-Sigaret Solutions wil u er op attenderen dat nicotine wel degelijk schadelijk is voor de gezondheid en een sterk verslavende werking heeft. Nicotinehoudende e-vloeistof is niet onschadelijk.

De kwaliteit van e-liquid is belangrijk

Dit komt doordat bij het dampen geen schadelijke brandstoffen voorkomen, zoals bij het roken van tabak. Tabaksrook bevat meer dan 40 giftige stoffen, waaronder teer, koolmonoxide, lood en blauwzuur (bron: Wikipedia).

Verschillende onafhankelijke laboratoria hebben bewezen dat hoogwaardige e-vloeistoffen en de damp daarvan geen schadelijke ingrediënten of stoffen bevatten. Zelfs bij langdurig gebruik, onder buitengewone omstandigheden. Dit komt doordat in een e-sigaret de e-vloeistof wordt verdampt in plaats van verbrand.

Wel is het van belang om e-liquid van een goede kwaliteit te kopen. Verontreinigde e-liquid kan stoffen bevatten die schadelijk voor u zijn. Daarom verkoopr E-Sigaret Solutions alleen Europese e-liquids, die voldoen aan de Europese kwaliteitseisen voor voedsel en/of pharmaceutica.

Interviews met zorgprofessionals

De algemene opinie over elektronische sigaretten is zeer positief. Een groot aantal zorgprofessionals impliceren dat elektronische sigaretten kunnen worden gezien als een veiliger optie dan het roken van tabak.

Hieronder zijn links te vinden naar een aantal interviews van vooraanstaande zorgprofessionals die zich bezig houden met het verminderen van de schadelijke effecten van roken. Zij bevestigen allen de voordelen van e-sigaretten voor de gezondheid.

I. Voordelen van e-sigaretten voor de gezondheid

Een perspectief van de voordelen van e-sigaretten op de gezondheid:
Electronic cigarettes: views of aficionados and clinical/public health perspective - Foulds, Veldheer and Berg; International Journal of Clinical Practice, augustus 2011

Voor degene die met succes zijn overgestapt naar elektronische sigaretten zou de prioriteit moeten zijn om het vol te houden om geen normale sigaretten meer te roken en niet om met de e-sigaret te stoppen.

II. E-sigaretten - een gezonder alternatief?

Effect of an electronic nicotine delivery device (e-Cigarette) on smoking reduction and cessation: a prospective 6-month pilot study - Polosa, Caponnetto, Morjaria, Papele, Campagna und Russo; BMC Public Health, oktober 2011

"De vervanging van tabak sigaretten, de e-sigaret, kan alleen maar levens redden."

III. E-sigaretten - Gezonder Dan Sigaretten?

Electronic cigarettes as a harm reduction strategy for tobacco control: A step forward or a repeat of the past mistakes? - Kahn und Siegel; Journal of Public Health Policy (2011) 32, 16–31.
 

“Wij concluderen dat elektronische sigaretten enorm potentieel hebben in het gevecht tegen ziekte en sterfte als gevolg van het gebruik van tabak. Door het vermogen om de gezondheidsschade te verminderen en hierdoor substantiële gezondheidswinst op te leveren, kunnen zij misschien het debat rond vermindering van de gezondheidsschade van tabak fundamenteel veranderen.”

IV. Zijn e-sigaretten geschikt om te stoppen met roken?

Electronic Cigarettes As a Smoking-Cessation Tool - Siegel, Tanwar und Wood; American Journal of Preventive Medicine Volume 40, Issue 4, pagina's 472-475, april 2011

“Resultaten suggereren dat e-sigaretten een belangrijke rol kunnen spelen als methode om te stoppen met roken en dat het de moeite waard is om hier verder onderzoek naar te doen."

Opinies van leidende wetenschappers

Steeds meer wetenschappers zijn laaiend enthousiast over de positieve effecten die e-sigaretten op de gezondheif van rokers kunnen hebben. Op deze pagina vindt u een aantal interviews met vooraanstaande wetenschappers op het gebied van stoppen met roken. Professor Carl Phillips, Professor Michael Siegel, Professor Ricarddo Polosa, Dr Adrian Payne, Dr Joel Nitzkin, David Sweanor, Scott Ballin, Dr Murray Laugesen en Paul Bergen vertellen meer over de voordelen van e-sigaretten.

Heeft u een vraag over de mogelijke effecten van elektrische sigaretten en e-sigaret damp voor uw gezondheid? Neem dan contact met ons op. Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden!

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »