USP balk
USP balk
USP balk
USP balk
USP balk

Makkelijker stoppen met roken, dankzij de e-sigaret

"Elektrische sigaretten helpen bijna 9 van de 10 rokers om helemaal te stoppen met roken."

Dit is de conclusie van een nieuw Brits onderzoek. Elektrische sigaretten zijn zo effectief dat zelfs mensen die alleen van plan waren om te minderen, hun schadelijke gewoonte helemaal opgaven.

Roken is meer dan een chemische verslaving. Rokers zijn niet alleen verslaafd aan nicotine, maar ook gewend aan de damp in hun mond en het gevoel van een sigaret tussen de vingers. Verder onderzoek wijst uit dat 'cold turkey' stoppen met roken slechts bij 5% van de rokers effectief is. Een e-sigaret geeft al deze sensaties, terwijl het rokers ook de gelegenheid geeft om hun behoefte aan nicotine langzaam af te bouwen. Hierdoor kunnen rokers wennen aan een lagere nicotine-inname, terwijl ze niet meteen de andere aspecten van roken op hoeven te geven. Dit maakt het stoppen met roken makkelijker en de slagingskans veel groter.

Nicotine-inname neemt af naarmate men meer dampt

De bevindingen uit het onderzoek spreken beweringen dat elektrische sigaretten de nicotine-inname van gebruikers verhogen tegen.Sommige mensen geloven dat dampers meer nicotine binnenkrijgen, doordat gebruikers kunnen dampen op plaatsen waar roken verboden is. Volgens onderzoek gebeurt dit meestal niet, omdat dampers:

  • Een e-sigaret niet 'op' hoeven te roken, dus minder lang doorroken en langer met een 'sigaret' doen
  • Langzaam de hoeveelheid nicotine in hun e-liquid verminderen

Waarschuwing: koop e-sigaretten en e-liquid van goede kwaliteit

Wel geeft dit ondezoek nog een waarschuwing. Professor John Britton, van het Royal College of Physicians, waarschuwt: "De bedrijven met een goede reputatie handhaven bij de fabricage dezelfde standaard als de pharmaceutische industrie, maar andere e-sigaretten worden zonder controle geïmporteerd". Daarom is het belangrijk om e-liquid te kopen die voldoet aan de Europese eisen voor voedsel en/of pharmaceutica.

Wilt u meer weten over dit onderzoek? Dan verwijzen wij u graag naar deze blogpost en naar de ervaringen van onze klanten met elektrische sigaretten.
(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »