USP balk
USP balk
USP balk
USP balk
USP balk

Wat is elektrisch roken?

                               

Wat is elektrisch roken? En wat is Liquid? Informatie en bestellen

Dampen, vapen, e-sigaretten en liquid. Je hoort er steeds meer mensen over. elektronisch roken wordt steeds populairder. Maar wat is het nu precies? En hoe werkt het? Wilt u na het lezen van dit artikel een e sigaret kopen? Neem dan gerust contact met ons op.

Verschillende smaken liquids

Net als bij 'normaal' roken gaat het bij elektrisch roken om het inhaleren van damp. Bij elektronisch roken doe je dit met behulp van een e-sigaret. In een normale sigaret verbrand je tabak. De damp die dit voortbrengt inhaleer je vervolgens. Het principe rond elektronisch roken is hetzelfde, alleen dan verbrand je geen tabak, maar liquid. Daarnaast gebeurt dit met elektriciteit in plaats van vuur. De liquid komt in allerlei verschillende soorten en smaakjes. Hierdoor is er ook meer variatie in de damp die je inhaleert. Er zijn bijvoorbeeld liquids met tabaksmaak, maar ook met fruit, menthol en andere smaken.

Gezond alternatief voor roken

Er zijn voor rokers vele voordelen om over te stappen naar elektrisch roken. We weten allemaal dat er in traditionele sigaretten een boel schadelijke stoffen zitten. In e-sigaretten zit hooguit nicotine, met de nadruk op hooguit. Er zijn ook e-liquids op de markt zonder nicotine. Door dit gebrek aan giftige stoffen ten opzichte van regulier roken verminder je het risico op hart-, vaat-, long- en andere ziektes geassocieerd met roken aanzienlijk.

Nicotineverslaving afbouwen

E-roken is door deze variatie aan nicotinegehalte in liquids een perfecte manier om af te bouwen. Je kunt zelf kiezen hoeveel nicotine je binnen krijgt, en langzaam afbouwen. Zo hou je dat heerlijke ontspanningsmoment van de sigaret, alleen dan veel minder schadelijk

Prettig voor omstanders

Omdat de damp niet wordt geproduceerd door vuur, komt er geen stinkende rook vrij. In een e-sigaret zit een verstuiver die op een batterij werkt. Doordat dit verdampen in de sigaret gebeurt, komt alleen waterdamp vrij. Deze waterdamp heeft niet die nare geur die door niet rokers vaak geassocieerd wordt met de lucht rondom een rokende menigte. Het is daardoor ook niet schadelijk voor omstanders.

Advies

Wilt u na het lezen van dit artikel een e sigaret kopen? Maar twijfelt u waar u moet beginnen? Wij helpen u graag bij de aanschaf. Neem gerust contact met ons op of kom langs in de winkel voor advies of antwoord op verdere vragen.

(0)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »